¿ Que buscas ?

Promoció per les IX Conferències de @LleidaDrone, signatura de conveni oficial a l'Ajuntament i Fira


Nota de premsa Parc Científic de Lleida

Acord de col·laboració entre l’Associació Lleida Drone i Fira de Lleida
Proves d’agricultura de precisió mitjançant els drons a la Fira de Sant Miquel
(12/09/16)

L’Associació Lleida Drone, ubicada al Parc Científic, i Fira de Lleida han signat avui un conveni de col·laboració per promocionar els sector dels drons en el certamen agrari de Sant Miquel, que s’inaugurarà el proper dia 29. Àngel Ros, president de Fira de Lleida i alcalde, i Andreu Ibáñez i Jordi Lordan, president i secretari respectivament de Lleida Drone, han formalitzat l’acord al Palau de la Paeria.


L’edició d’enguany de la Fira Agrària de Sant Miquel acollirà les 9 Conferències Professionals i Amateurs de Lleida Drone i, a més, cedirà un espai per a l’anomenada Lleida Drone Arena. En aquest espai, una gran xarxa de seguretat situada a l’exterior dels pavellons firals, s’instal·larà una plantació simulada on es faran demostracions d’agricultura de precisió. Els aparells voladors escanejaran els arbres i els tècnics explicaran directament els processos a seguir i els resultats obtinguts.





Nota de premsa Fira de Lleida


Destinat a que els agricultors comprovin la utilitat d’aquests aparells

RECREARAN UN CAMP AGRÍCOLA PER FER PROVES DE DRONS A LA FIRA DE SANT MIQUEL  

Lleida Drone Arena habilitarà al saló una àrea de demostracions de 5.000 m3, la primera d’aquest tipus que es crea a l’Estat

Els drons tindran un protagonisme important a la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 31a edició d’Eurofruit, certàmens paral·lels que tindran lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre de 2016. El saló internacional oferirà als visitants la Lleida Drone Arena, que tindrà una zona d’exposició, un espai de vols i unes jornades centrades en aquesta tecnologia innovadora. Especialment espectacular serà la zona de vols, protegida amb una gran xarxa de seguretat que delimitarà una gran espai de 5.000 metres cúbics, i que recrearà una explotació agrícola (amb diversos tipus de plantes), on les empreses faran demostracions contínues de vol de drons, captura de dades i elaboració d’informes destinats als visitants professionals (agricultors) interessats en el tema.

Andreu Ibáñez, president de l’Associació Lleida Drone ha destacat que Fira de Lleida “ha fet enguany una aposta molt forta per aquesta tecnologia”, ja que “mai abans s’havia habilitat a l’Estat una finca agrícola com aquesta per fer demostracions pràctiques de drons”. La zona es dedicarà de dijous a la tarda al dissabte al matí al món dels professionals de l’agricultura i els drons i constarà d’una plantació simulada, la qual serà escanejada pels drons en demostracions regulars (cada hora), a partir de les quals els experts de les empreses explicaran en directe al pagès els processos i els resultats.

El dissabte a la tarda i el diumenge l’espai de vol es convertirà en una zona lúdica en què diferents institucions i empreses cediran els seus drons per jugar i es faran tallers de vol i construcció de drons, competicions per a infants i demostracions de curses de drons.

Àngel Ros, alcalde de Lleida i president de Fira de Lleida, ha destacat de la seva banda la col·laboració entre la Fira de Lleida i el Parc Científic Tecnològic de Gardeny —seu de Lleida Drone—, “un centre que es distingeix pel desenvolupament de les tecnologies emergents”. El paer en cap ha incidit en la progressiva consolidació de l’aplicació de la tecnologia dels drons a l’agricultura, i en aquest sentit ha recordat que la zona dels drons a la Fira de Sant Miquel és una de les que tenen més èxit.

Aquesta Iniciativa és el resultat de la col·laboració entre Fira de Lleida i l’Associació Lleida Drone, que s’ha concretat aquesta tarda en el conveni signat per Àngel Ros,Andreu Ibáñez i Jordi Lordan, secretari de l’Associació Lleida Drone.

El conveni de col·laboració potenciarà i estimularà l’ús de les tecnologies en general i les aplicacions dels drons en particular en el sector agroalimentari en el marc de la Fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit. L’acord estableix que Fira de Lleida farà les actuacions adients per promocionar les activitats del sector dels drons i de l’associació en ambdós certàmens, posant a la seva disposició espais i serveis i fent difusió de les jornades tècniques que es desenvolupin. De la seva banda, l’Associació Lleida Drone difondrà totes les accions de col·laboració que es duguin a terme amb Fira de Lleida amb la finalitat de donar-les a conèixer entre l’alumnat i el públic en general i dinamitzarà l’esdeveniment firal duent a terme activitats divulgadores i científiques i d’aplicació dels drone.

La Lleida Drone Arena, dedicada a l’agricultura de precisió, serà un espai de 500 m2 que disposarà d’una zona d’estands (espai específic en què les empreses i les associacions del sector estaran presents per divulgar els seus productes i serveis) i el citat espai de vol, una zona exterior específica per a demostracions, coberta i protegida amb una gran xarxa de seguretat per respectar la normativa vigent.

Experiències d’èxit amb drons
També el dijous 29 de setembre s’organitzen a l’espai de conferències del Pavelló 4 de Fira de Lleida les IX Conferències Professionals i Amateur de Lleida Drone, una iniciativa destinada a apropar la tecnologia dels drons a la societat, tant a l’àmbit professional com a l’amateur. Els organitzadors han previst una sessió doble, primer amb una exposició de casos d’èxit de serveis agrícoles amb drons, i després amb un networking en què les empreses i els clients tindran 10 minuts per contactar i parlar sobre les solucions específiques per al sector agrari i fruiter (agricultura de precisió).

L’associació Lleida Drone, amb seu al Parc Científic i Tecnològic de Lleida, és una entitat formada per diversos professionals, amateurs i empreses del sector que desenvolupen projectes de tecnologia conjunts relatius als drons i organitzen jornades divulgatives com les Trobades Lleida Drone, en les que es divulguen els diferents avenços del sector.

Cal recordar que la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 31a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), tindran lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre de 2016.



Servei de premsa: tel. 973 22 15 96